Wonen in de Sint-Petrus en Pauluskerk van Dinteloord?

26-02-2020
Terug naar overzicht

Bergh Bouw heeft opdracht gekregen om de Sint-Petrus en Pauluskerk te Dinteloord te transformeren naar 27 appartementen.

In 1795 werd een parochie gesticht, gewijd aan de Heilige Petrus en Paulus. Aan de Havenweg, buiten de kom, was er omstreeks 1800 een kerkje, dat in 1834 nog werd uitgebreid met onder meer een toren. Deze kerk werd in 1862 gesloopt en vervangen door een neogotische kerk naar ontwerp van P.J. Soffers.

Op zijn beurt werd ook deze kerk gesloopt in 1927 en werd vervangen door een gebouw dat ontworpen werd door Jacques van Groenendael. Deze kerk werd door oorlogsgeweld verwoest in 1944. In 1951 werd een nieuwe kerk ingewijd. Dit was een driebeukige bakstenen kerk met zadeldaken in een aan de Delftse School herinnerende gotiserende stijl, ontworpen door architect C.M, van den Berg. In 2004 verloor de parochie haar zelfstandigheid. In 2009 ging ze samen met de zes andere parochies in de omgeving van Steenbergen, om aldus de Sint-Annaparochie te vormen.

De kerk bezit een orgel uit 1862, wat afkomstig is uit de Sint-Laurentiuskerk te Alkmaar. In november 2014 is de kerk aan de eredienst onttrokken en wordt nu duurzaam getransformeerd tot 27 appartementen.

Vanaf februari 2021 kunnen de nieuwe huurders gebruik maken van hun nieuwe appartement.

Transformatie en renovatie door Bergh Bouw

Bergh Bouw heeft jarenlange ervaring op het gebied van transformatie- en renovatieprojecten. Bekijk hier onze projecten