Nieuwbouw opleidingscentrum H2K

03-11-2020
Terug naar overzicht

Brandweeropleider H2K uit Schiedam gaat uitbreiden met een opleidingscentrum in Dordrecht. Inmiddels zijn we gestart met de bouw op bedrijventerrein Dordtse Kil III. Naar verwachting is de oplevering in maart 2021 en vinden vanaf die periode ook de eerste brandweeropleidingen plaats.

H2K is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van brandweeropleidingen en industriële trainingen. H2K is de afgelopen jaren sterk gegroeid waardoor er behoefte is ontstaan om een eigen opleidingscentrum te realiseren. Er is gekozen voor een locatie in Dordrecht. Dordrecht ligt centraal tussen de havengebieden van Rotterdam en Antwerpen en is goed te bereiken voor hun klanten. De locatie biedt H2K de gelegenheid haar opleidingen efficiënt te organiseren waarmee zij een goed fundament willen leggen voor verdere groei in de toekomst.   

Op het braakliggend terrein van 4.000m2 aan de Olivijn 300 komt een gebouw met o.a.
leslokalen, kantoorruimte, kantine, oefenhal en kleedkamers. Op het buitenterrein komt een
oefenplaat met gasgestookte objecten voor de simulatie van industrie- en gebouwbranden. Deze nieuwe locatie is gericht op het aanleren van basisvaardigheden. Het gaat dan over taken als effectief koelen, veilig binnentreden, werken met onafhankelijke adembescherming en het gebruik van redgereedschap bij auto-ongevallen.

H2K werkt al jaren intensief samen met Spinel Veiligheidscentrum van Veiligheidsregio Zuid-
Holland Zuid. Het Spinel Veiligheidscentrum ligt op een steenworp afstand van het toekomstige opleidingscentrum van H2K. De opleidingslocatie en inrichting van het terrein zijn sterk beïnvloed door de aanwezigheid van het brandweeropleidings-instituut. Spinel beschikt over meer diverse en complexe oefenobjecten die aanvullend zijn op de faciliteiten van H2K. De cursisten zullen hun opleiding beginnen op de H2K-opleidingslocatie en zodra de basisvaardigheden zijn aangeleerd verdergaan op Spinel. Zo ontstaat extra capaciteit voor groei en innovatie in Dordrecht, en dat gaat de samenwerking versterken.

Update van de bouwplaats

De bouw van het opleidingscentrum is officieel gestart. Begin september zijn we begonnen met het bouwrijp maken van het tot dan toe braakliggende terrein. Met het bouwrijp maken van een bouwterrein zorgen we ervoor er geen obstakels meer in of op de grond/het terrein aanwezig zijn die de bouw eventueel in de weg kunnen zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan struikgewas, bomen, verhardingen of zelfs oude funderingen. Zodra de grond bouwrijp is, gaan we inmeten, slaan we heipalen in de grond en doen we divers grondwerk. Inmiddels zijn we bezig met het plaatsen van de riolering en het voltooien van de complete fundering.

Wil je meer weten over onze dienstverlening op het gebied van nieuwbouw? Neem dan contact met ons op en we vertellen je er graag alles over! 

Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag