Betonplaat voor Hazera

13-01-2021
Terug naar overzicht

Begin september (2020) zijn wij gestart met bouwwerkzaamheden op het terrein van Hazera Seeds BV in Made. Wij zijn gevraagd om voorzieningen te treffen om de huidige situatie ten aanzien van brandveiligheid te optimaliseren.

Hazera Seeds B.V.

Hazera is een internationale organisatie actief in de veredeling, productie, bewerking, marketing en verkoop van een breed assortiment aan groentezaden. Naast het hoofdkantoor in Made heeft Hazera vestigingen in o.a. Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen, Oekraïne, Verenigde Staten en Zuid-Afrika. In Nederland is Hazera gespecialiseerd in het veredelen van tomaat, uit, radijs, sluitkool, bloemkool, broccoli en komkommer. 

Om alle kostbare waar te beschermen heeft Hazera Seeds ons gevraagd om de vestiging in Made te voorzien van een sprinklerinstallatie. Medio oktober hebben wij onze werkzaamheden ten aanzien het plaatsen van een betonplaat en pomphuis afgerond.

Betonplaat als fundament

Pal naast de productielocatie hebben wij palen de grond ingeslagen en hebben daarmee het fundament gelegd voor de betonplaat. Op die palen hebben we een betonplaat van 45 meter lang en ruim 6 meter breed´╗┐ gestort. Op deze betonplaat is een zogenaamd sprinklerpomphuis gemetseld. Aan weerskanten van dit huis worden 2 enorme silo’s geplaatst die dienst doen als bluswatertanks met een inhoud van bijna 400m3. Op het moment dat er brand uitbreekt in de productiehal wordt het bluswater vanuit de silo’s via het pomphuis de productielocatie ingepompt.

Binnen de productiehal bevinden zich gebouwdelen die onder douanetoezicht vallen. Alles wat ingepakt wordt, hoeft in principe niet meer door de douane heen. Het is voor Hazera essentieel dat de brandveiligheid op orde is en dat als er brand uitbreekt hier op een adequate manier op gereageerd kan worden.

Bergh Bouw team

Vanuit Bergh Bouw zijn collega’s Chris van der Linden (projectleider), Bas Borghouts (uitvoerder) en Anne Havermans (werkvoorbereider) betrokken bij dit project. 

Wil je meer weten over nieuwbouw door Bergh Bouw? Kijk dan voor meer informatie op de Nieuwbouw-pagina op deze website of bekijk vergelijkbare projecten.

Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag