Bouwupdate: ADRZ

25-01-2021
Terug naar overzicht

We werken al een aantal jaren op intensieve basis samen met het Adrz in Goes. In 2016 bijvoorbeeld hebben we de nodige verbouwwerkzaamheden verricht aan de hoofdentree van dit ziekenhuis. Een jaar later hebben we een nieuwe Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) gebouwd.

In de periode 2018-2019 hebben we onder meer een nieuwe Scopie Behandel Afdeling (zie foto's) gebouwd, een nieuwe CT-scan op de afdeling 'Radiologie' geplaatst en de toenmalige kinderafdeling omgebouwd tot een nieuwe afdeling 'Heelkunde' (zie foto's).

Naast deze grote bouwprojecten gaat de samenwerking veel verder.

Bouwen in Coronatijd is geen gemakkelijke opgave. Bouwen in Coronatijd in een ziekenhuis is nog uitdagender. Maar ook hier is goede communicatie de sleutel tot een fijne samenwerking. In het begin van de Coronaperiode hebben we aanpassingen gedaan op de Spoedeisende hulp voor de opvang van Coronapatiënten. Daarnaast hebben we een magazijn verbouwd naar laboratorium. Deze ruimte wordt momenteel gebruikt om Coronatesten te analyseren.

Ook hebben we op de Acute Opname Afdeling (AOA) een sluiskamer gemaakt waardoor extra Coronapatiënten opgenomen kunnen worden.

Tenslotte zijn we eind vorig jaar (2020) begonnen met de opknapwerkzaamheden aan de hoofdtrappenhuizen. Omdat deze trappenhuizen ook als route naar andere afdelingen gebruikt worden, kunnen we deze trappenhuizen niet zomaar afsluiten. De meeste van onze werkzaamheden zijn dan ook in de avonduren uitgevoerd. Op deze manier kunnen we de eventuele overlast voor patiënten en medewerkers die deze werkzaamheden met zich meebrengen tot het minimum beperken. 

We zijn trots op onze samenwerking met en het vertrouwen van het Adrz.

Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag