Duurzaam bouwen op de Brabantse Wal

13-01-2021
Terug naar overzicht

Nog net voor de Kerstvakantie hebben wij van Woningstichting Woensdrecht opdracht gekregen voor de nieuwbouw van 24 levensloopbestendige, energiezuinige woningen aan de Zonneweide en Boomgaard in Ossendrecht. De eerste werkzaamheden hebben we in de eerste kwartaal van 2021 gepland staan! Zowel Bergh Bouw als Bergh Bouwsystemen hebben veel ervaring en expertise in het realiseren van woningbouw in traditionele bouw, hout- en/of betonskelet en hybride constructies.

Nieuwbouw van 24 woningen in Ossendrecht

Het project 'nieuwbouw 24 woningen Ossendrecht' bestaat uit 22 woningen van een verdieping én 2 patiowoningen welke gelijkvloers zijn. De woningen zijn ontworpen en bouwkundig uitgewerkt door Quadrant Architecten uit Zevenbergen.

De 22 woningen 'eenverdiepingswoningen' zijn verdeeld over in totaal 5 bouwblokken. De woningen aan kop van ieder blok worden voorzien van een erker en een dakkapel. Deze woningen hebben allemaal dezelfde basisindeling op de begane grond en zijn voorzien van een woon-, bad- en slaapkamer en een keuken. Op de verdieping worden nog één of twee slaapkamers (afhankelijk van het type woning), de technische ruimte en een toiletruimte gecreëerd. De patiowoningen hebben een afwijkende indeling. 

Nieuwbouwproject Ossendrecht - blok 1

Nieuwbouwproject Ossendrecht - blok 2

Bouwen aan duurzaamheid

De woningen moeten voldoen aan een hoge luchtdichtheid. Een woning met een hoge luchtdichtheid heeft een verbeterd binnenklimaat en is onder andere energiezuinig! De luchtdichtheid, of eigenlijk de luchtdoorlatendheid, wordt aangeduid met een QV-10 waarde. Deze waarde is voor de woningen in Ossendrecht geëist op 0,15. Om deze gestelde eis te halen, wordt de technische installatie voorzien van een warmtepomp, een warmteterugwin unit en zonnepanelen. 

De werkzaamheden aan dit nieuwbouwproject zullen in het eerste kwartaal van 2021 van start gaan. De geplande oplevering van de 24 woningen staat in het vierde kwartaal op de planning. 

Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag