Verbouwing en uitbreiding Stichting Vakopleiding Metaal

10-02-2021
Terug naar overzicht

In alles wat we als Bergh Bouw(groep) doen, staan vernieuwing, functionaliteit en toekomstbestendigheid voorop. Werken aan toekomstbestendigheid is een van de uitgangspunten van een nieuw project waarbij we een nieuwe bedrijfsruimte creëren voor de Vakopleiding Metaal in Oudenbosch.

Vakopleiding Metaal

Vakopleiding Metaal, of voluit: Stichting Vakopleidingen Metaal West-Brabant, is eind jaren negentig opgericht door en voor het bedrijfsleven. De Vakopleiding geeft kwalitatieve en praktijkgerichte opleidingen ter ondersteuning van bedrijven in de regio West-Brabant en Zeeland. Met de opleidingen en bij- en omscholingstrajecten biedt de Vakopleiding perspectief voor jonge mensen die zich graag verder willen ontwikkelen binnen deze dynamische bedrijfstak.

Bouwproces

Eind 2020 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de verbouwing en uitbreiding van de bedrijfsruimte van de Vakopleiding. Het bestaande pand is deels gesloopt waarbij er ruimte is gecreëerd voor de uiteindelijke uitbreiding. De sloopwerkzaamheden zijn door opdrachtgever zelf uitgevoerd onder begeleiding van onze uitvoerder Arvin de Witte.

Inmiddels hebben we de eerste stappen gezet richting de ‘Ruwbouw’ van het nieuwe pand. Direct na de Kerstvakantie hebben we bekisting aangebracht om vervolgens de fundering te storten en is de binnenriolering in orde gemaakt. Begin februari zouden we begonnen zijn met het aanvullen en afwerken van die fundering, echter gooide de weersomstandigheden roet in het eten.

De staalconstructie wordt voorzien van brandwerende gevelbeplating. In maart voeren we afrondende werkzaamheden uit aan het dak; denk hierbij aan het aanhelen van de dakbedekking van het bestaande pand en het aanbrengen van steeldeck ten behoeve van het dak van de uitbreiding.

Nadat de werkzaamheden aan het dak en de gevels zijn uitgevoerd, vervolgen we onze werkzaamheden aan de begane grond met het aanbrengen van de isolatie en het storten van een staalvezelvloer.

De oplevering van het wind- en waterdicht casco gebouw staat gepland voor eind april 2021.

Bouwen aan de toekomst

Met de verbouwing van het bestaande pand en de realisatie van een nieuwe bedrijfsruimte kunnen we een mooie bijdrage leveren aan de toekomst van (aanstormend) metaaltalent. Door deze uitbreiding hebben leerlingen veel meer ruimte om praktijklessen te volgen en daarmee kunnen zij nog beter bouwen aan hun toekomst als lasser.

Houd onze website in de gaten voor nieuwe bouwupdates van dit mooie project!

Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag