Playdôme Roosendaal

15-03-2021
Terug naar overzicht

Ooit was Kart Centre Roosendaal een begrip in West Brabant en omstreken. Vorig jaar is het pand, na 22 jaar, gesloten. Maar inmiddels heeft het pand een nieuwe bestemming en zal het worden omgebouwd naar 'Family Entertainment Center' Playdôme. Bergh Bouw neemt als bouwpartner deel aan deze verbouwwerkzaamheden. Een prachtige klus voor ons!

Playdôme Roosendaal

De planning is dat entertainmentcentrum Playdôme in de loop van 2021 haar deuren zal openen. Het entertainmentcentrum is gevestigd in Roosendaal op de plek waar in het verleden het Kart Centre stond. Het Family Entertainment Center (FEC) moet activiteiten als bowlen, lasergamen en karten (elektrisch aangedreven) gaan bieden. Playdôme wordt een vertrouwde omgeving met een moderne Alpijnse sfeer waar 'samen blijven spelen' voorop staat!

Bouwupdate

Directeuren Sjef Jongbloed (Bergh Bouw) en Nicky Broos (Playdôme) hebben medio februari deze mooie samenwerking officieel gemaakt met het ondertekenen van de contracten. Ook de contracten met collega aannemers Hoppenbrouwers Techniek B.V. en IntoWood Interieurbouw zijn getekend. Ook werden de eerste bouwketen geplaatst! 

Een goede voorbereiding is het halve werk, wordt wel eens gezegd. In de bouw is dit gezegde zeker op z'n plaats. Op 1 maart zijn we dan ook gestart met de bouwplaatsinrichting waarbij we het bouwterrein zo functioneel en veilig mogelijk inrichten. Hierdoor kunnen onze vakmannen zo efficiënt mogelijk hun werk uitvoeren.
In de weken die volgen, zorgen we ervoor dat alles in gereedheid wordt gebracht om funderingen aan te leggen. Zo voeren we diverse grondwerkzaamheden uit en slopen we een gedeelte van het bestaande pand. Aan de straatzijde wordt het pand namelijk over de gehele breedte en hoogte voorzien van een uitbreiding. 

In de bouwfase die volgt, nemen we de staalconstructie onder handen, brengen we een nieuwe verdiepingsvloer aan, leggen we nieuwe steeldeck dakplaten en zorgen we dat de dakbedekking geïsoleerd wordt. Ook gaan we in de bestaande hal aan de slag. We voeren sloop- en zaagwerk uit ten behoeve van het leidingwerk in de bestaande vloer. Dit zijn voorbereidende werkzaamheden voor collega aannemer Hoppenbouwers die de installaties in de vloervelden aanbrengt. 

De planning is dat Playdôme in de loop van 2021 haar deuren opent voor gasten. We werken met veel plezier aan deze verbouw en uitbreiding en zijn trots op de bijdrage die we mogen leveren aan het realiseren van een nieuw Family Entertainment Center.

Houd onze website in de gaten voor nieuwe bouwupdates. 

Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag