Metamorfose MRI-ruimten Bravis voor de nieuwe 3T MRI-scanner

09-05-2019
Terug naar overzicht

Om te voldoen aan de toenemende eisen op het gebied van hoogwaardige klinische beeldvorming en klinisch onderzoek heeft het Bravis ziekenhuis te Roosendaal geïnvesteerd in een nieuwe 3 Tesla MRI-scanner. Deze MRI-scanner vervangt de verouderde 1 Tesla MRI-scanner die in 1996 in de Poliklinieken geplaatst is. De MRI-ruimte en de omliggende ruimten waren echter niet geschikt voor deze nieuwe MRI-scanner en waren daarnaast sterk verouderd.

Bergh Bouw heeft in opdracht van het Bravis ziekenhuis de bouwkundige onderstempeling voor de uithuizing van de circa 3.5 ton wegende, verouderde MRI-scanner verzorgd. Vervolgens zijn de ruimten geheel bouwkundig gestript en is de eerste fase van de nieuwe ruimten opgebouwd: nieuwe kleedruimten, techniekruimte en toiletruimte.

Tegelijkertijd zijn de constructieve voorzieningen onder de begane grondvloer, in de kelder, gerealiseerd voor de inhuizing van de nieuwe 3T MRI-scanner. Voor deze MRI-scanner, met een gewicht van circa 7.5 ton, waren aanzienlijke constructieve maatregelen nodig.

Na een voorspoedige inhuizing van de nieuwe MRI-scanner is de twee fase rondom de nieuw MRI-scanner afgebouwd: de bedieningsruimte en de voorruimte, inclusief het herstel naar de bestaande gang.

In een krappe 10 weken heeft deze complete metamorfose plaatsgevonden. De afdeling Radiologie kan nu in een zeer representatieve ruimte haar onderzoeken uitvoeren!

Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag