Verbouwing LAB en uitbreiding GRZ Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom

04-05-2018
Terug naar overzicht

Na een parallel aan diverse ingrijpende renovatieprojecten in het Roosendaalse Bravis Ziekenhuis, is Bergh Bouw begin 2018 ook van start gegaan met twee grote renovatie- en uitbreidingsprojecten bij het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Tegelijkertijd wordt er vanaf de parkeergarage een droogloopzone gerealiseerd naar de nieuwe personeelsingang.

Geriatrische Revalidatie Zorg

Op de tweede verdieping, links naast de ambulancegarage aan de Van Swietenlaan, was de voormalige revalidatieafdeling gevestigd. In het nieuwe plan gaat een groot gedeelte van deze afdeling volledig op de schop. Dit gedeelte wordt volledig gestript en opnieuw ingedeeld. Een aanzienlijk deel van deze verdieping wordt ingericht voor de zorginstelling tanteLouise. Dit gedeelte krijgt dezelfde uitstraling als de afdeling Herstelgerichte zorg die Bergh Bouw in 2014 realiseerde op de tweede verdieping boven het Moeder- en Kindcentrum. Bijzonder aan deze uitbreiding is dat het bestaande dakterras op de tweede verdieping volledig dichtgebouwd wordt (boven een apotheek die in gebruik blijft). Daarnaast wordt een gedeelte, dat in de oude situatie binnen was, een open buitenruimte/patio.

Laboratorium

Op de eerste verdieping is, parallel aan de tweede verdieping, een omvangrijke verbouwing van start gegaan. De bestaande laboratoriuminrichting wordt volledig gewijzigd naar een modern laboratorium. De bouw omvat het geheel verwijderen van de oude indeling en het aanbrengen van een volledig nieuwe indeling en afwerking. Het vloeroppervlak van de verdieping wordt uitgebreid door het dichtbouwen van een bestaand dakterras en het realiseren van een ‘zwevende’ gang in de binnenplaats van het laboratorium.

Droogloopzone

Ondertussen bouwen we tussen de nieuwe personeelsingang en de parkeergarage een overdekte luifelconstructie. De bijzondere opbouw van een staalconstructie en membraandoeken gaat ervoor zorgen dat het personeel en de bezoekers vanuit de parkeergarage droog aan de achterzijde het ziekenhuis kunnen betreden.

Bouwen in de Zorg

Bergh Bouw heeft jarenlange ervaring met (ver)bouwen in de zorgsector.
Bekijk onze projecten of neem contact met ons op.

Projecten

Contact

 

Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag