De Pompejustoren is klaar en van iedereen

14-03-2018
Terug naar overzicht

De toren op Fort de Roovere kan worden beklommen en op 27 meter hoogte kijkt men over de bomen heen. Bij goed weer is het uitzicht kilometers ver op het omringende land. Dat alleen al maakt een bezoek aan het Fort, de wallen, de grachten, de Mozesbrug én de Pompejustoren tot een speciaal uitje voor ons allemaal. Maar de toren biedt meer dan alleen een prachtig uitzicht.
De Pompejustoren biedt namelijk ook een podium aan muziek- kunst- en toneelgezelschappen, ze biedt ruimte voor sportmanifestaties, exposities en legio andere culturele uitingen. Dit alles in de historische ambiance die het Fort uitstraalt.

Zaterdag 24 maart officiële opening

Zaterdag 24 maart staat de Pompejustoren in het middelpunt en is het terrein van Fort de Roovere het toneel van toekomstige gebruikers van de Toren en het terrein. Die middag vindt om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) de grote opening plaats van de Pompejustoren met een spectaculair programma. Vanaf 15.00 uur begint het ‘Pompejus live’ programma met demonstraties van gebruikers uit het culturele en sportieve veld. Kom gerust kijken wat er allemaal mogelijk is op en rond de Toren. En wie weet wordt u ook toekomstige gebruiker van deze plek. Neem gerust uw kinderen mee, want ook voor hen is er die middag van alles te doen. Natuurlijk zijn er drankjes en hapjes te koop en kunt u zelf bepalen naar welke optredens u gaat kijken en luisteren. Eén ding is zeker: het wordt een en dag vol spektakel en beleving met kunst, historie, muziek, sport en theater! Aan het eind van de middag gaat u met het gevoel naar huis, ook daadwerkelijk medebezitter te zijn van dit unieke bouwwerk!

Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag