Vernieuwd dorpsplein Woensdrecht krijgt unieke eyecatcher

28-07-2023
Terug naar overzicht

WOENSDRECHT - Het pas vernieuwde dorpsplein in het hart van Woensdrecht heeft een indrukwekkend gebouw aan zijn zijde gekregen. Het complex 't Blickvelt vormt het stralende middelpunt van het dorp. Maar dit project omvatte meer dan alleen een nieuwbouwproject. Het vergde een hoge mate van maatwerk.

Aan de overkant van het plein bevonden zich vier verouderde twee-onder-een-kapwoningen uit de jaren '50, die eveneens in handen waren van de woningstichting. Deze woningen maakten plaats voor nieuwbouw, en gezien de centrale ligging in het dorp was dit de ideale locatie voor dit project. Om dit te realiseren, deed de woningstichting een oproep voor ideeën, waaruit uiteindelijk een keuze werd gemaakt. Het resultaat: een adembenemend plan dat in september 2022 van start ging.

Het project omvat drie rijwoningen en twee appartementen, die op traditionele wijze zijn gebouwd met kalkzandsteen, betonvloeren en gevelmetselwerk. Het gevelmetselwerk was echter geen alledaagse klus. Met gebogen rollagen, terugliggende rollagen, natuursteenelementen, gemetselde dakkapellen, een trapgevel met natuursteen afdekkers, schuin metselwerk bij de betonnen trapopgang naar het appartement op de eerste verdieping, een ingemetselde ronde gevelklok en een gesegmenteerde tuinmuur die uiteindelijk werd voorzien van natuursteen afdekkers, was dit verre van standaard. Het was een buitengewoon arbeidsintensief proces. De precisie waarmee het moest worden uitgevoerd, maakte dit project een uitdaging.

Onderdeel worden van ons team? Bekijk het overzicht van vacatures:

Werken Bij 


Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag