Uitbreiding Smits Transport & Logistiek

  • Utiliteit
Naar alle projecten

Begin februari 2020 zijn wij gestart met de bouwwerkzaamheden van een nieuwe bedrijfshal voor firma Smits Transport & Logistiek. De uitbreiding van de bedrijfshal als ook de bouw van de naastgelegen bedrijfswoning is begin oktober aan onze kant officieel afgerond. Een terugblik op dit bijzondere project.

Smits Transport & Logistiek

Smits Transport & Logistiek is een pure transportspecialist en logistiek dienstverlener met veel ervaring op het gebied van levensmiddelenvervoer. Smits regelt alles op het gebied van de distributie van zuidvruchten als mandarijnen en noten.

In samenwerking met Van den Berk | Tjonck architecten is een aanbouw op de bestaande bedrijfshal ontworpen. Hierdoor is de capaciteit van de bedrijfshal van ruim 5.500m2 uitgebreid tot 7.500m2. De primaire functie van de hal is de op- en overslag van producten. Smits heeft Bergh Bouw de opdracht gegund om de aanbouw en uitbreiding van de bedrijfshal te realiseren.

Bouwproces

Voordat in februari 2020 de heipalen de grond in gingen, is eerst een deel van de bedrijfshal en de aangelegen woning gesloopt. Door deze gedeeltelijke sloop van de bedrijfshal hebben we ruimte voor de uitbreiding van deze hal gecreëerd. Na de sloop zijn we begonnen met het opnieuw opbouwen van een deel van de hal plus een enorme uitbreiding hierop. Deze fase  begon met het slaan van heipalen en het aanbrengen van een funderingskist en het storten van beton. Toen onder andere de staalconstructie en de zogenaamde gevelbeplating zijn aangebracht, hebben we ook de binnenstort gedaan. Gelijktijdig zijn onze vakmannen met de werkzaamheden aan de nieuwbouwwoning begonnen; een woonhuis met bijzondere vorm waar het nodige vakmanschap bij kwam kijken. Vlak voor de zomerbouwvak was de woning gereed en hebben we de binnenwanden van de nieuwe bedrijfshal geplaatst waarna de gevel kon worden gesloten en we de hal dus ´╗┐wind- en waterdicht hebben gemaakt.

Met het aanbrengen van de binnenwanden is de afbouwfase begonnen. Onderdelen die in deze fase ook gedaan worden, zijn: het aanbrengen van de buitenriolering, de bestrating en de montage van snelloopdeuren´╗┐. 

Ook onze Bergh Bouwgroep collega Bergh Brandveiligheid is betrokken bij dit project en dan met name in de afbouwfase. Bergh Brandveiligheid heeft onder andere de nieuwe koel- en elektra-installatie brandveilig afgewerkt en de brandcompartimentering op orde gebracht. 

Samen Beter Bouwen

Met de oplevering van de nieuwbouwwoning en de uitbreiding van de bedrijfshal kijken we terug op een mooi project. We zijn trots op het eindresultaat. De samenwerking met opdrachtgever Smits verliep erg goed; er was een warm en persoonlijk contact. Smits is met recht een familiebedrijf dat al generaties lang gespecialiseerd is in opslag, distributie en vervoer van levensmiddelen.´╗┐ We merkten een enorme betrokkenheid vanuit de familie, tot aan cake tijdens de bouwvergaderingen aan toe. We kijken terug op een erg fijne samenwerking die wat ons betreft naadloos past in onze ambitie om Samen Beter te Bouwen.

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Updates

Oplevering

Met het aanbrengen van brand-snelroldeuren en zogenaamde aanrijdbeveiliging ronden we dit project succesvol af!

11-09-2020
Afbouw

We maken het zandbed in orde en brengen isolatie en wapening aan ten behoeve van de binnenstort. Na de binnenstort brengen we de binnenwanden aan.

13-07-2020
Wind-, waterdicht

We brengen de dakbedekking aan en zijn wind- en watervast!

25-05-2020
Monteren staalconstructie

Beton storten, grond aanvullen, aanbrengen bekisting en bewapening voor buitenstort en de daadwerkelijk buitenstort. De staalconstructie staat inmiddels ook.

24-04-2020
Start heiwerk

We zijn gestart met het aanbrengen van fundatiepalen

13-02-2020

Diensten binnen dit project

Nieuwbouw

De eisen die gesteld worden aan nieuwbouw zijn voor iedere opdrachtgever anders. Daarom gaat bij ons het leveren van maatwerk verder dan het bouwen van een project.