RWE - Amercentrale in Geertruidenberg

  • Industrie
Naar alle projecten

In oktober 2018 zijn we gestart met de werkzaamheden bij RWE in de Amercentrale in Geertruidenberg. Om de klimaatdoelstellingen te behalen was het noodzakelijk om de steenkolencentrale aan te passen naar een biomassa centrale. We zijn betrokken bij dit "Amer Biomass Conversion (ABC)" project waarbij we onder andere de transportsystemen hebben voorzien van fundamenten en energie-/besturingsstations. 

De Amercentrale in Geertruidenberg is één van de grotere productielocaties van RWE in Nederland. De centrale is sinds 1993 in bedrijf en produceert elektriciteit en warmte. De eenheid heeft voldoende vermogen om elektriciteit te produceren voor ongeveer een miljoen huishoudens (600 MegaWatt). De warmte die in dezelfde eenheid geproduceerd wordt, wordt in de Plukmadesepolder in Drimmelen gebruikt voor het verwarmen van kassen. Daarnaast wordt de warmte ook gebruikt om Geertruidenberg en een deel van Breda en Tilburg te voorzien van stadsverwarming. Het gaat hier om een belangrijke schakel in de energievoorziening. 

Sinds medio vorig jaar (2020) draait de Amercentrale op biomassa en zijn de belangrijke stappen naar het behalen van de klimaatdoelstellingen gezet! Onze opdracht van het aanbrengen van fundamenten is in de loop van de tijd verder uitgebreid met aangrenzende bouwactiviteiten. Daarnaasts zijn er door Bouwgroep collega Bergh Brandveiligheid ook de nodige werkzaamheden uitgevoerd. 

Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag