Circulair restaurant TIU

  • Utiliteit
Naar alle projecten

In Tilburg is een circulair restaurant gerealiseerd in opdracht van Tilburg University. Het gaat hier om een tijdelijke uitbreiding van het bestaande restaurant en is gerealiseerd met grotendeels hergebruikte bouwmaterialen afkomstig uit het gesloopte Prisma gebouw. Dankzij de precieze ontmanteling van het Prisma gebouw en de flexibele samenwerking met alle betrokken partners hebben we een heel uniek en duurzaam project kunnen realiseren wat als voorbeeld dient voor de toekomst.

Samen bestaand vastgoed herwaarderen

De sterke groei in het aantal studenten was de aanleiding om het bestaande restaurant op de campus tijdelijk uit te breiden totdat het nieuwe foodcourt gereed is voor gebruik. Gezien het beperkte budget, korte ontwerpperiode en tijdelijke aard van het project is gekozen om onderzoek te verrichten naar de herbruikbaarheid van de bouwmaterialen van het Prisma gebouw. Uit een grondstoffen analyse bleek dat een groot deel van de materialen en onderdelen in goede staat is en zonder al te veel aanpassingen kon worden hergebruikt. 

De stalen balken en kolommen, houten balken, lampen, collegebanken, tafels en stoelen van het Prisma gebouw hebben we op dezelfde manier kunnen toepassen in de nieuwe aanbouw van het restaurant. Door creatief om te gaan met overige bouwonderdelen hebben we het pand op circulaire wijze kunnen aankleden en voorzien van binnen- en buitenmeubilair. Zo hebben we de studenten van de Tilburg University op een duurzame manier kunnen voorzien van meer restaurantruimte met een hele unieke sfeer!

Met elkaar maken we het verschil

De constructieve samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen hebben geresulteerd in een fantastisch eindresultaat. Door de creativiteit en flexibiliteit hebben we met elkaar oplossingen kunnen vinden om zoveel mogelijk bouwmaterialen te hergebruiken. Dankzij het gehele bouwteam is het project binnen planning en budget gerealiseerd, een sterk staaltje Samen Beter Bouwen! 

Benieuwd wat we in bouwteam samen kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op:


Opdrachtgever: Tilburg University

Architect: Aerde Borgert Architecten

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag