Collectief wonen in het groene gordijn

  • Wonen
Naar alle projecten

In opdracht van CPO de Compagnie zijn wij bezig met de transformatie van de Cort Heyliger Kazerne in Bergen op Zoom. Op deze locatie werken we samen met een particulier collectief om 12 hoogwaardige appartementen te realiseren. 

De particulieren initiatiefnemers van het project hebben gekozen voor een CPO-constructie; een vorm van sociale projectontwikkeling, waarbij de toekomstige bewoners zelf de opdrachtgever zijn. Deze constructie is gekenmerkt door een hoge betrokkenheid van de toekomstige bewoners. 

De vroegere kazerne bestaat uit meerdere gebouwen waarvan gebouw D is geselecteerd voor de transformatie. Dit gebouw dateert uit de jaren 1936-1938 en werd in 1939 in gebruik genomen door het Nederlandse grensbataljon. De kazerne werd in 2002 voor het laatste gebruikt door het korps commandotroepen. Het leegstaande gebouw D biedt de mogelijkheden om 12 hoogwaardige en duurzame appartementen te huisvesten, waarbij ook de sociale voorzieningen konden worden geïntegreerd.  

Samen de haalbaarheid verbeteren

Stijgende materiaal en bouwkosten hebben de haalbaarheid van dit project flink beproefd. Door nauw bij de opdrachtgever betrokken te blijven hebben we het begin 2021 de contracten kunnen tekenen en konden de praktische voorbereidingen worden getroffen. De samenwerking met de opdrachtgevende organisatie heeft ervoor gezorgd dat dit project haalbaar werd.

Bent u voornemens te gaan bouwen? Neem vrijblijvend contact met ons op wellicht kunnen we iets voor u betekenen.

Contact


Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Transformatie

De transformatie van Vastgoed tot een andere bestemming vergt specifieke kennis om doelgericht en constructief tot een oplossing te komen.