Transformatie Foodlab DAB

  • Industrie
  • Utiliteit
Naar alle projecten

In opdracht van de gemeente Bergen op Zoom heeft Bergh Bouw het ontwerp-, de bouwkundige- en installatietechnische werkzaamheden verricht voor de invulling van het laatste deel van het gebouw waar Delta Agrifood Business in gevestigd is.

Het DAB, Delta Agrifood Business, is een open innovatie- en expertisecentrum van bedrijfsleven en onderwijs. Een broedplaats die kennis verzamelt en deelt over Agrifood. Ze focussen zich op de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten, gepersonaliseerde voedselontwikkeling (o.a. 3D-printing) en op duurzame voedsel verpakking technieken en -materialen. Ze vernieuwen de manier waarop voedsel, grond- en hulpstoffen verbouwd, geteeld en bewerkt worden. Met als streven slimmer, duurzamer en circulair te produceren.

Van suikerlaboratorium naar praktijklokaal 

Om de onderzoeken uit te voeren ten behoeve van de innovatievraagstukken wordt reeds gebruik gemaakt van de aanwezige laboratoria in het gebouw, echter voor Eiwittransitie en Food Innovatie was nog geen specifieke ruimte beschikbaar. De ruimte in het gebouw, dat voorheen dienst deed als suikerlaboratorium, wordt nu getransformeerd naar een modern praktijklokaal wat kan worden gebruikt door een netwerk van uiteenlopende partijen.

De keuken van de toekomst

In samenwerking met DKG (Bruynzeel) en Moeleker is Bergh Bouw betrokken bij de realisatie en coördinatie van de ‘keuken van de toekomst’. Bij projecten zoals deze kan er niet worden uitgegaan van standaard voorzieningen en dient er een uitgebreide informatie uitwisseling te zijn tussen alle betrokken partijen. Alleen zo kunnen we de ruimte voorzien van de nieuwste technieken en materialen. 

Naast het coördineren van de bouw- en installatiepartners en de grootkeuken-specialist is Bergh Bouw zelf verantwoordelijk voor het afwerken van de rest van de ruimte. 

De volgende fase van dit project is het ontwerpen en uitwerken van de energetische maatregelen die dienen te worden getroffen in het kader van duurzaamheid. Hiermee wordt het pand, net als de keuken, toekomstbestendig.

Meer weten over transformaties? Lees verder bij Diensten of neem vrijblijvend contact met ons op.

Diensten


Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Transformatie

De transformatie van Vastgoed tot een andere bestemming vergt specifieke kennis om doelgericht en constructief tot een oplossing te komen.