Nieuw bouwen aan het dorpsplein

  • Wonen
Naar alle projecten

Nieuwe en energiezuinige woningen worden ontwikkeld in het centrum. Aan het dorpsplein in Woensdrecht worden er 5 energiezuinige woningen ontwikkeld in opdracht van Woningstichting Woensdrecht. 

Bouwen in de authentieke Nederlandse stijl

In 2018 schreef Woningstichting Woensdrecht met prijsvraag uit waarbij inwoners ideeën mochten aandragen voor de ontwikkeling van nieuwe woningen in het centrum van Woensdrecht. Dit resulteerde in een voorstel voor nieuwbouwwoningen in een authentieke nederlandse stijl. Typische Nederlandse elementen als de trapgevel en de houten kozijnen zijn terug te vinden in het unieke ontwerp.

Diverse duurzame woningen op hetzelfde kavel

Het project bestaat uit één gebouw met daarin 3 verschillende woningtypen. In dit project worden er 3 levensloopbestendige woningen gerealiseerd, 1 appartement en 1 maisonnette. Aan het ontwerp van deze woningen ligt een BENG-begroting (Bijna Energieneutraal Gebouw) ten grondslag. In deze begroting staat o.a. aangegeven hoe de energieprestatie moet worden behaald!

Uitvoering en oplevering

Werkzaamheden op locatie zijn eind augustus 2022 gestart en het project wordt naar verwacht medio april 2023 opgeleverd.

Meer weten over nieuwbouwen? Neem een kijkje bij onze diensten!

Diensten


Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

We zijn enorm trots op het eindresultaat!

Diensten binnen dit project

Nieuwbouw

De eisen die gesteld worden aan nieuwbouw zijn voor iedere opdrachtgever anders. Daarom gaat bij ons het leveren van maatwerk verder dan het bouwen van een project.