Verbouwing Kinderafdeling Bravis

Naar alle projecten

In vijf maanden tijd is ca. 1800m2 ziekenhuis volledig verbouwd en is er een grote constructieve doorbraak gemaakt tussen de 3e en 4e verdieping. De kinderkliniek is volledig voorzien van nieuwe binnenwanden en plafonds waarbij gelijktijdig de bestaande brandcompartimenteringen door Bergh Brandveiligheid zijn aangepast naar de nieuwe situatie.

De 2 samengevoegde verdiepingen vormen de nieuwe kinderkliniek. Deze beschikt over twintig eenpersoonskamers (waarvan vier speciale isolatiekamers), drie tweepersoonskamers, twee onderzoekkamers en de benodigde ruimtes met aan de geneeskundig gerelateerde functies.

Wereldse huisjes voor de allerkleinsten

Er zijn “huisjes” gecreëerd voor de allerkleinsten. Op deze manier ontstaat er een eigen plek op een omvangrijke afdeling. De nieuwe kliniek heeft als thema ‘de wereld van Kind & Jeugd. Iedere patiëntenkamer is verbonden met één land. Op de gang zijn wallcovers aangebracht, passend bij het land van de patiëntenkamer. In de basis is gekozen voor een lichte, frisse kleurstelling gecombineerd met natuurlijke tinten. De samenstelling geeft de kinderkliniek een vrolijke en vooral kleurrijke setting.

Opdrachtgever:

Bravis ziekenhuis

Architect:

Beijersbergen B.V.

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Renovatie

Op het gebied van industrie, utiliteit, zorg en wonen voeren wij uiteenlopende renovatieprojecten uit.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd

Kantoor en laboratorium renovatie Sensus Agro