Restauratie rijksmonumenten centrum Bergen op Zoom

  • Wonen
Naar alle projecten

Midden in het stadshart van Bergen op Zoom heeft Bergh Bouw de historische panden Fortuinstraat 25-27 en Lievevrouwestraat 1 gerestaureerd. In opdracht van Bergh Vastgoed & Ontwikkeling zijn er vier zeer luxe stadsappartementen, drie winkelunits, een overdekte parkeergarage en fietsenstalling gerealiseerd. Verder zijn er nog 2 stads maisonnettes gerenoveerd in de Potterstraat.

De panden waar de werkzaamheden zijn uitgevoerd zijn alle drie rijksmonumenten. Dit heeft als gevolg dat er extra regels van toepassing zijn voor de uitvoering van werkzaamheden. Meer informatie over die regels vind je hier

Restaureren met respect voor de historie

Deze prachtige rijksmonumenten zijn gevestigd op een prominente locatie in het centrum van de stad. Dankzij de renovatie is de uitstraling van de gebouwen weer hersteld. Daarnaast hebben de panden hun oorspronkelijke namen teruggekregen. Ze staan nu weer bekend als ‘De Mane’, ‘Antwerpen’ en ‘De Meersman’.

Met het bouwen aan rijksmonumenten moet er heel precies worden gekeken naar de situatie en de vergunningen die benodigd zijn. Tijdens dit project hebben we de opdrachtgever geholpen met de vergunning- en subsidieaanvragen. Wil je meer weten over renovaties? Lees dan verder.

Renovaties


Opdrachtgever:

Bergh Vastgoed & Ontwikkeling

Architect:

ir. J. Weyts

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Transformatie

De transformatie van Vastgoed tot een andere bestemming vergt specifieke kennis om doelgericht en constructief tot een oplossing te komen.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd

Renovatie 60 portiekwoningen Roosendaal