Nieuwe opleidingslocatie in Dordrecht voor H2K

  • Utiliteit
Naar alle projecten

Brandweeropleider H2K uit Schiedam is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Hierdoor ontstond de behoefte aan een eigen opleidingslocatie. Bergh Bouw mocht dit mooie nieuwbouwproject realiseren. Het resultaat? Een splinternieuw opleidingscentrum voor H2K op bedrijventerrein Dordtse Kil III.

Brandweeropleider H2K

H2K is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van brandweeropleidingen en industriële trainingen. De afgelopen jaren is H2K sterk gegroeid, waardoor de behoefte ontstond om een eigen opleidingscentrum te realiseren. Er is gekozen voor een locatie in Dordrecht, omdat deze plek centraal ligt tussen de havengebieden van Rotterdam en Antwerpen en goed te bereiken is voor klanten. De locatie biedt H2K de gelegenheid de opleidingen efficiënt te organiseren, waarmee zij een goed fundament willen leggen voor verdere groei in de toekomst.

Het nieuwe opleidingscentrum van H2K aan de Olivijn 300 beschikt over leslokalen, kantoorruimtes, kleedkamers, een kantine en een oefenhal. Op het buitenterrein is een oefenplaat gerealiseerd met gasgestookte objecten voor de simulatie van industrie- en gebouwbranden. De locatie is gericht op het aanleren van basisvaardigheden. Hier worden brandweermannen en -vrouwen getraind in vaardigheden als effectief koelen, veilig binnentreden, werken met onafhankelijke adembescherming en het gebruik van redgereedschap bij auto-ongevallen.

H2K nieuwbouw

Bijdragen aan een succesvolle samenwerking

H2K werkt al jaren intensief samen met Spinel Veiligheidscentrum van Veiligheidsregio Zuid-
Holland Zuid. Spinel beschikt over complexe oefenobjecten die aanvullend zijn op de faciliteiten van H2K. De cursisten beginnen hun opleiding op de locatie van H2K en zodra de basisvaardigheden zijn aangeleerd, vervolgen ze hun opleiding bij Spinel. Met de realisatie van het opleidingscentrum, draagt Bergh Bouw bij aan deze succesvolle samenwerking!

Van braakliggend terrein tot opleidingscentrum

In september 2020 zijn we begonnen met het bouwrijp maken van het braakliggende terrein van 4.000 m2 op Dordtse Kil III. Met het bouwrijp maken van een bouwterrein zorgen we dat er geen obstakels meer op het terrein aanwezig zijn die de bouw verhinderen. Denk aan het verwijderen van struikgewas, bomen, verhardingen of oude funderingen. Zodra het terrein bouwrijp was, zijn we aan de slag gegaan met inmeten, heipalen in de grond slaan en het plaatsen van de riolering. Ondertussen is het opleidingscentrum voor H2K gerealiseerd en gereed voor gebruik.

We zijn trots dat we mochten bijdragen aan de nieuwbouw van het opleidingscentrum voor H2K! Neem een kijkje op de website van H2K voor meer info. Meer weten over onze dienstverlening op het gebied van nieuwbouw? Neem dan contact met ons op, we vertellen je er graag alles over!

Neem contact met ons op

OPDRACHTGEVER:

H2K

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Updates

H2K opgeleverd

De binnen en buitenkant van het gebouw zijn afgewerkt naar behoren. 6 maanden na de start van het gebouw is hert pand volgends schema opgeleverd aan de opdrachtgever.

11-03-2021
De eindsprint voor dit nieuwbouwproject is ingezet

Diverse installatiebedrijven zijn onder onze regie druk bezig met de afwerking van de binnen- en buitenkant van het nieuwe lesgebouw.

04-02-2021
De staalconstructie wordt opgebouwd op de fundering

We zijn begonnen met het plaatsen van de staalconstructie op de fundering. De buitenwanden van het lesgebouw worden ook gemonteerd.

12-11-2020
Fundering gestort

We zijn begonnen met het bouwrijp maken van het braakliggende terrein. We zorgen dat er geen obstakels meer op het terrein zijn.

05-10-2020
De bouw van het opleidingscentrum is gestart

De bouw van het opleidingscentrum is officieel gestart. Inmiddels zijn we bezig met het plaatsen van de riolering en het voltooien van de fundering.

01-09-2020
Overeenkomst tussen H2K en Bergh Bouw is getekend

In een zonovergoten grasveld is de overeenkomst getekend tussen H2K en Bergh Bouw voor de bouw van de nieuwe opleidingslocatie.

21-07-2020

Diensten binnen dit project

Nieuwbouw

De eisen die gesteld worden aan nieuwbouw zijn voor iedere opdrachtgever anders. Daarom gaat bij ons het leveren van maatwerk verder dan het bouwen van een project.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd

Twee moderne bedrijfspanden in Bergen op Zoom