Dierenkliniek Steenbergen

  • Utiliteit
Naar alle projecten

In opdracht van Dierenartsenpraktijk Steenbergen bouwt Bergh Bouw een nieuwe dierenkliniek aan de Wipstraat te steenbergen. De nieuwe kliniek is aanzienlijk groter dan de oude kliniek en biedt meer ruimte voor specialistische behandelingen waar nu steeds meer vraag naar is. 

Steeds meer mensen nemen meerdere (huis)dieren en zorgen steeds beter voor ze. Hierdoor worden dieren over het algemeen ouder en stijgt de vraag naar specialistische zorg voor dieren. Vandaar dat de nieuwe dierenkliniek in steenbergen meer ruimte nodig heeft en dus overgaat naar deze nieuwe locatie aan de wipstraat. 

Bouwen met oog op de toekomst

DAP Steenbergen investeert met de bouw van deze nieuwe praktijk in een flexibele locatie met ruimte voor groei. Momenteel zijn er 9 dierenartsen en 15 assistenten werkzaam bij de praktijk, maar gezien de groei van de afgelopen jaren is er in het ontwerp ruimte vrijgelaten voor eventuele verdere uitbreiding van het team.

Bij de bouw van de nieuwe dierenartsenpraktijk is er vanzelfsprekend rekening gehouden met de duurzaamheidsrichtlijnen. Het nieuwe pand wordt uitgerust met zonnepanelen om de praktijk van haar energiebehoefte te voorzien. Verder is er in het ontwerp en inrichting van het pand ook rekening gehouden met de warmteontwikkeling en is op slimme wijze geïsoleerd. 

Onmisbaar in het straatbeeld

Als kers op de taart wordt ook het geliefde bruggetje weer in ere hersteld. Tussen de praktijk en de doorgaande weg bevindt zich een brede sloot die bij de vorige bouw werd overspannen door een loopbrug. Deze was helaas onveilig geworden door gebrekkig onderhoud en wordt nu vervangen voor een nieuw exemplaar. Zo kunnen mensen en dieren ook aan blijven lopen vanuit de wipstraat en hoeven ze niet om te lopen via de krommeweg. 

Meer weten over ons specialisme; Bouwen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact opIk help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Updates

Project opgeleverd

Het project is volgens planning voltooid en opgeleverd aan de opdrachtgever. We kijken terug op een succesvol project en een fijne samenwerking met alle betrokkenen!

05-07-2022
Start afbouw

Het einde is in zicht in Steenbergen. De afbouw van de nieuwe dierenkliniek is begonnen!

24-05-2022
Wind- en waterdicht gebouw

Met het plaatsen van de aluminium kozijnen is deze week het pand wind- en waterdicht gemaakt: klaar om van start te gaan met de afbouw.

22-03-2022
Montage gevel- en dakbeplating

De gevels- en daken raken steeds meer gesloten met de sandwichpanelen en de stalen dakplaten.

11-03-2022
Hoogste punt viering

Vlag in top: het hoogste punt is bereikt. Mooi moment voor de dierenartsen en assistenten om al kennis te maken met hun nieuwe pand!

07-03-2022
Opbouw staal en montage stelkozijnen

De hoofddraagconstructie krijgt steeds meer vorm. Ondertussen monteert Bergh Bouw de stelkozijnen voor de aluminium puien.

03-03-2022
Start staalconstructie

De opbouw van de staalconstructie onder het hoogbouwgedeelte is van start gegaan. Bergh Bouw heeft de stempels geplaatst voor de breedplaatvloeren.

23-02-2022
Productie staalconstructie

Ondertussen was de productie van de staalconstructie in volle gang.

17-02-2022
Kanaalplaatvloeren leggen

Nadat de installaties onder begane grondvloerniveau aangebracht zijn, zijn de kanaalplaatvloeren gelegd en afgestort.

04-02-2022
Funderingsbalken gestort

Op een zonnige winterdag zijn de funderingsbalken ‘grijs’ geworden; beton gestort, waarmee de gereed zijn om de hoogte in te gaan.

28-01-2022
Start funderingsbalken

In het nieuwe jaar zijn we gestart met het aanbrengen van de PS-kisten en de wapening om de funderingsbalken te storten.

14-01-2022
Schoon erin, schoon eruit

Na het aanbrengen van de mortelschroefpalen volgt de uithardingsperiode. Een opgeschoonde bouwkuip met palen, zorgt dat we in januari van start kunnen met de funderingsbalken. Eerst kerstreces!

13-12-2021
Mortelschroefpalen de grond in

In de voorbereidde bouwkuip gaan deze week de 40 mortelschroefpalen voor de fundering van het pand de grond in.

09-12-2021
Gestart in het werk met het ontgraven van de bouwkuip

Met het inrichten van het bouwterrein en het ontgraven van de bouwkuip is fysiek een start in het werk gemaakt met de nieuwbouw van de Dierenkliniek.

03-12-2021
Bouw DAP Steenbergen in opdracht

Alle handtekeningen zijn gezet en er kan worden begonnen met de werkvoorbereiding voor het project aan de Wipstraat Steenbergen

01-10-2021

Diensten binnen dit project

Nieuwbouw

De eisen die gesteld worden aan nieuwbouw zijn voor iedere opdrachtgever anders. Daarom gaat bij ons het leveren van maatwerk verder dan het bouwen van een project.