Nieuwbouw 24 energiezuinige woningen in Ossendrecht

  • Wonen
Naar alle projecten

Middels een besteding heeft Bergh Bouw opdracht gekregen om 24 levensloopbestendige, energiezuinige nieuwbouwwoningen aan de Zonneweide en Boomgaard in Ossendrecht te realiseren. Woningstichting Woensdrecht is de opdrachtgever van het project en het ontwerp is verzorgd door Quadrant Architecten uit Zevenbergen.

Energiezuinige nieuwbouw in Ossendrecht

Dit project bestaat uit 22 woningen van één verdieping en twee gelijkvloerse patiowoningen, verdeeld over in totaal vijf bouwblokken. Aan de kop van ieder blok zijn de huizen voorzien van een erker en een dakkapel. De woningen beschikken over dezelfde basisindeling op de begane grond: een woon-, bad- en slaapkamer en een keuken. Op de verdieping zijn nog één of twee slaapkamers, een technische ruimte en een toiletruimte gecreëerd. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte.

Onze expertises kwamen samen in dit project

De fundering van de nieuwbouwwoningen in Ossendrecht bestaat uit een balkenraster op mortelschroefpalen. Daarnaast is de beganegrondvloer van de huizen uitgevoerd als ribcassette, de verdieping in comfortvloer en de zoldervloer in kanaalplaat. Als thermische schil is er een buitengevel isolatiesysteem toegepast. Voor de daken van de woningen werden scharnierkappen toegepast en de dakkapellen zijn prefab uitgevoerd. Vanbinnen zijn de woningen voorzien van sausklaar stucwerk en tegelwerk. Bovendien kregen de woningen een prefab buitenberging met metalen hekwerk op de perceelsgrenzen. 

Samen duurzaam bouwen 

De nieuwbouwwoningen in Ossendrecht voldoen aan een hoge luchtdichtheid. Woningen met een hoge luchtdichtheid hebben namelijk een verbeterd binnenklimaat en zijn energiezuiniger! Luchtdichtheid, of eigenlijk luchtdoorlatendheid, wordt aangeduid met een qv10 waarde. Dankzij de zonnepanelen, warmteterugwinningsunit en waterpomp hebben deze woningen een qv10 waarde van 0,15. Dat is bijna gelijk aan die van een passiefhuis!

Neem een kijkje op de website van Woningstichting Woensdrecht voor meer info. Meer weten over onze dienstverlening op het gebied van nieuwbouw? Neem dan contact met ons op, we vertellen je er graag alles over!


Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Nieuwbouw

De eisen die gesteld worden aan nieuwbouw zijn voor iedere opdrachtgever anders. Daarom gaat bij ons het leveren van maatwerk verder dan het bouwen van een project.

Vergelijkbare projecten

Nieuwe opleidingslocatie in Dordrecht voor H2K

Nieuwbouw 6 woningen Waegemaekersstraat Zegge

Nieuwbouw 39 appartementen Op de Weele