Nieuwbouw 24 energiezuinige woningen in Ossendrecht

  • Wonen
Naar alle projecten

In opdracht van Woningstichting Woensdrecht worden er 24 energiezuinige nieuwbouwwoningen gerealiseerd aan de Zonneweide en Boomgaard in Ossendrecht. Architectenbureau Quadrant Architecten uit Zevenbergen heeft voor dit project het ontwerp van de woningen verzorgd. 

Slim wonen 

Dit project bestaat uit 22 woningen van één verdieping en 2 gelijkvloerse patiowoningen, verdeeld over in totaal vijf bouwblokken. Aan de kop van ieder blok zijn de huizen voorzien van een erker en een dakkapel. De woningen beschikken over dezelfde basisindeling op de begane grond: een woon-, bad- en slaapkamer en een keuken. Op de verdieping zijn nog één of twee slaapkamers, een technische ruimte en een toiletruimte gecreëerd. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte en zijn de woningen deels levensloopbestendig.

Slim Bouwen

De fundering van de nieuwbouwwoningen in Ossendrecht bestaat uit een balkenraster op mortelschroefpalen. Daarnaast is de beganegrondvloer van de huizen uitgevoerd als ribcassette, de verdieping in comfortvloer en de zoldervloer in kanaalplaat. Als thermische schil is er een buitengevel isolatiesysteem toegepast. Voor de daken van de woningen werden scharnierkappen toegepast en de dakkapellen zijn prefab uitgevoerd. Vanbinnen zijn de woningen voorzien van sausklaar stucwerk en tegelwerk. Bovendien kregen de woningen een prefab buitenberging met metalen hekwerk op de perceelsgrenzen. 

Samen verduurzamen

Dankzij zorgvuldige isolatie hebben de woningen een hoge luchtdichtheid. Dit draagt bij aan een comfortabeler binnenklimaat en een lager energieverbruik. Om het energieverbruik verder te verminderen zijn er zonnepanelen, warmte terugwin installaties en warmtepompen geïnstalleerd. Zo blijven we samen beter bouwen aan duurzame huisvesting.

Neem een kijkje op de website van Woningstichting Woensdrecht voor meer info. Meer weten over onze dienstverlening op het gebied van nieuwbouw? Neem dan contact met ons op, we vertellen je er graag alles over!


Ik help je graag verder

Sjef Jongbloed

Directeur Stel je vraag

Updates

Eerste sleuteloverdracht

Op 18 november heeft de eerste sleuteloverdracht plaatsgevonden van dit project. Dit moment is voor de bewoners het begin van een nieuwe periode en voor ons de afsluiting van een geslaagd project.

18-11-2021
Gevelafwerking van start

Langzaam veranderd het straat beeld. De gevel afwerking brengt de nieuwbouwwoningen in Ossendrecht tot leven

30-08-2021
Start afbouw woningen

Voor een prettig klimaat binnen en buiten de woning worden de gevels voorzien van een hoge mate isolatie materiaal. Lekker warm in de winter, lekker koel in de zomer.

26-07-2021
Start montage muurplaten en kappen

De assemblage van de muurplaten en kappen zorgen ervoor dat de woningen echt hun vorm gaan aannemen.

21-06-2021
Start montage prefab betoncasco

Met de opbouw van het casco gaat dit project flink de hoogte in!

15-06-2021
Begin werkzaamheden fundering

De fundering is de basis van de woning en moet dus van hoge kwaliteit zijn. gelukkig is dat precies waar wij voor staan!

03-05-2021
Eerste palen geboord

De eerste palen zijn geboord, daar kan je op verder bouwen.

19-04-2021
Start Grondwerk

In Ossendrecht staat de eerste schop in de grond. We gaan bouwen!

12-04-2021

“Welke woning ik het liefst zou hebben? Ik kan niet kiezen.. misschien wel gewoon een tussenwoning.”

- Jos Beekmans, Manager Vastgoed bij Woningstichting Woensdrecht

Diensten binnen dit project

Nieuwbouw

De eisen die gesteld worden aan nieuwbouw zijn voor iedere opdrachtgever anders. Daarom gaat bij ons het leveren van maatwerk verder dan het bouwen van een project.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd

Nieuwe opleidingslocatie in Dordrecht voor H2K

Gerealiseerd

Nieuwbouw 6 woningen Waegemaekersstraat Zegge

Gerealiseerd

Nieuwbouw 39 appartementen Op de Weele