Margaretha Woonhof en Medisch Centrum

  • Wonen
  • Zorg
Naar alle projecten

In Hoogerheide hebben we in opdracht van Bergh Vastgoed & Ontwikkeling een uitvoerige renovatie gedaan. Het voormalige woonzorgcentrum St. Margaretha is getransformeerd naar een woonhof en medisch centrum. 

Woonruimte voor zorgbehoevenden

Het gerenoveerde gebouw is ontworpen volgens een bijzonder concept. In de regio is er een grote zorgbehoefte bij ouderen die een bepaalde mate van zelfstandigheid willen behouden. Met deze doelgroep in gedachten is er gewerkt aan een multidisciplinair gebouw dat zorg, wonen en recreatie combineert. Naast het voorzien van een zorgbehoefte speelt dit concept ook een belangrijke rol in het verminderen van eenzaamheid bij ouderen. Door ouderen weer in contact te brengen met andere mensen in de regio creëren we een onmisbaar stukje sociale interactie wat ook bijdraagt aan het welzijn van de bewoners. Het nieuwe Woonhof biedt ruimte aan twee woongroepen die samen beschikken over 18 appartementen, 2 gemeenschappelijke woon- en eetkeukens en een recreatieruimte. 

Zorg altijd dichtbij

Het gebouw doet ook dienst als medisch centrum en biedt een breed scala aan zorgvoorzieningen onder een dak. Het medisch centrum bestaat uit een huisartsenpost en eerstelijns diagnostisch centrum. Door de zorgvoorzieningen in het gebouw te huisvesten is zorg voor bewoners altijd dichtbij. 


Concept Margaretha Woonhof.

 

Opdrachtgever:

Bergh Vastgoed & Ontwikkeling

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Diensten binnen dit project

Nieuwbouw

De eisen die gesteld worden aan nieuwbouw zijn voor iedere opdrachtgever anders. Daarom gaat bij ons het leveren van maatwerk verder dan het bouwen van een project.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd

Interne verbouwing High Care afdelingen Bravis ziekenhuis

Gerealiseerd

Moeder & Kindcentrum