Nieuwe huurwoningen voor Stadlander

  • Wonen
Naar alle projecten

Bergh Bouw en Stadlander werken samen aan de transformatie van een bestaand pand aan de Koepelstraat/Lindebaan in Bergen op Zoom. Dit project, gelegen in het hart van de binnenstad, richt zich op de herontwikkeling van de begane grond, momenteel verhuurd aan SDW. Het huurcontract eindigt op 31 augustus 2024, waarna de ruimte getransformeerd wordt tot vier nieuwe verhuureenheden met eigen buitenruimte en bergingen.

De samenwerkingsovereenkomst werd op 23 mei 2024 ondertekend door Marc van der Steen van Stadlander en Erik van den Bergh van Bergh Bouw. Deze transformatie sluit aan bij de visie van Bergh Bouw: "Samen Beter Bouwen".

Uitdagingen en Samenwerkingen

Het project kent diverse uitdagingen, zoals het doorbreken van het dakvlak, het inkorten van dakterrassen voor tuinen, beperkte inpandige ruimte, en de binnenstad-ligging die specifieke eisen aan brandveiligheid en installatietechniek stelt. Naast Bergh Bouw zijn lokale partijen zoals P. Jansen Installatietechniek, Cier Architecten, en Kraak ingenieursbureau betrokken om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Projectdetails

Het plan omvat de transformatie van de begane grond tot vier verhuureenheden: twee appartementen en twee grondgebonden woningen. De woningen krijgen eigen buitenruimtes en inpandige bergingen. De gevel aan de Lindebaan krijgt een esthetische upgrade, en de inpandige dakterrassen van de bestaande appartementen worden ingekort. Het pand is gelegen op een geliefde locatie in de binnenstad en biedt kansen om extra sociale huurwoningen toe te voegen.

Duurzaamheid en Vooruitblik

Stadlander streeft naar een toekomstbestendige woningvoorraad en zet daarom ook in op de transformatie van deze kleinschalige BOG-locatie, want elke extra woning in de binnenstad van Bergen op Zoom telt. Het project is in de voorbereidingsfase, met een geplande start begin 2025.


Opdrachtgever: Stadlander

Locatie: Bergen op zoom

Start Bouw: 2025

Ik help je graag verder

Erik van den Bergh

Directeur Stel je vraag

Updates

Samenwerkingsovereenkomst ondertekend

Het is officieel: We gaan Samen Beter Bouwen

23-05-2024
Eerste schetsontwerp beschikbaar
20-05-2024

Elke woning telt en ook de kleinere projecten pakken we op om zo onze huurders een fijn thuis te kunnen bieden.

Marc van der Steen

Bestuurder Stadlander

Diensten binnen dit project

Verbouw

Door in een vroeg stadium betrokken te zijn bij de verbouwplannen kunnen onnodige kosten voorkomen worden.

Transformatie

De transformatie van Vastgoed tot een andere bestemming vergt specifieke kennis om doelgericht en constructief tot een oplossing te komen.

Renovatie

Op het gebied van industrie, utiliteit, zorg en wonen voeren wij uiteenlopende renovatieprojecten uit.

Vergelijkbare projecten

Gerealiseerd

Nieuwbouw Hendriksplaza

Gerealiseerd

Nul-op-de-meter woningen

Gerealiseerd

Nieuwbouw 24 energiezuinige woningen in Ossendrecht